dimecres, 25 de març del 2009

Història del Twirling



El twirling baton es un deporte que nació en los Estados Unidos a principios del siglo XX, aunque sus inicios más remotos fueron en la Isla de Samoa algunos años antes. Allí los nativos de la isla utilizaban unas varillas a las que quemaban los lados y las hacían giran vigorosamente para deleite de los turistas y visitantes del lugar. De allí alguien tomo la idea y la llevo a los EEUU, donde la técnica de movimiento del baston fue adquirida por los DRUMMAJOR (jefes de bandas musicales), para indicar cambios de música o coreografia. Más tarde, con la inclusión de las mujeres en dichas bandas, la técnica fue perfeccionada hasta dar lugar a las majorettes. Otra nueva etapa evolutiva hizo que las majorettes fueran incluyendo movimientos de danza y gimnasia, a la vez que fueron perfeccionando aun más la técnica del bastón; y así fue como poco después nació el Twirling Baton.
Mas tarde el twirling fue exportado a los países europeos y poco a poco se fue extendiendo la prática de esta modalidad deportiva. En la actualidad son 57 países los que practican el twirling y la lucha de todos aquellos que aman este deporte se centra ahora en que se declare el twirling deporte olímpico y así pueda ser conocido y practicado por mas personas en todo el mundo.

En España este deporte está arraigado principalmente en Cataluña.

Hollie Neilson

Per a que no penseu que les xiquetes de Santa Bàrbara ja saben tot el que es pot saber sobre el twirling i dominen la tècnica a la perfecció, aquí teniu una petita mostra del que es pot arribar a fer en aquesta modalitat esportiva.
Mireu el que feia Hollie Neilson en 1998, quan tenia 13 anys. Evidentment va ser campiona del Món


diumenge, 22 de març del 2009

Semifinals Tarragona-Lleida a DELTEBRE

Els dies 21 y 22 de Març a Deltebre s'han celebrat les semifinals territorials de Tarragona i Lleida de parelles i conjunts.

El Club twirling Santa Bàrbara ha estat ben representat en quasi totes les categories, des de les mes menudes fins a les grans. Els resultats no han estat extraordinaris, però això és per a despistar a les rivals... segur que a Ulldecona ens superarem !!!

Aquí hi ha una sèrie de fotos i vídeos corresponents a la jornada del diumenge 22. Els vídeos no son de gran qualitat i ni tan sols estan editats, però serveixen per a veure l'exercici, que és l'important. Espero que no sigui el cas, però si algú es sent molest per la difusió d'aquestes imatges, que m'ho faci saber i procediré a retirar-les immediatament.

A més a més, també podeu veure els resultats de les semifinals que estan penjats a la pagina de la web de la Federació Esportiva Catalana de Twirling.




L'equip infantil

















L'equip cadet A






L'equip cadet B






L'equip junior









L'equip senior A






L'equip senior B







Resultats